Goede opbrengst Wintermarkt Hall

Het bestuur van de Stichting tot instandhouding van het monument de Hallse kerk te Hall kan samen met haar vele medewerkers terug kijken op een zeer geslaagde wintermarkt. Deze 17e wintermarkt heeft bruto ruim € 18.000,– opgebracht. De netto opbrengst is bestemd voor restauratie- onderhoud van de Hallse kerk. Dit fantastische bedrag werd afgelopen zaterdag in vijf uur bijeengebracht. De markt werd om 10.30 uur geopend door voorzitter Jan Holtslag. Hij wenste alle mensen in de kramen veel succes en toen kon de poort worden geopend. Veel kopers hadden zich daar al verzameld en de run op de vele prachtige spullen kon beginnen. Velen weten inmiddels dat men er in Hall op tijd bij moet zijn. Alle kramen hebben goede zaken gedaan en op is op. Veel bekijks trok Marjan Tjebbes, poppentheater Lauret uit Hall, met haar spel. Een vijftal accordionisten speelden het eerste uur ter vermaak van het publiek in de tent op het middenterrein. Om elf uur was er een spetterend optreden van het popkoor Young Voices uit Eerbeek in een overvolle kerk. Muziekvereniging DES uit Hall gaf om half een een prachtig concert en het Oosterhuuzens Dialectkoor trad om twee uur op wederom in een volle kerk. De vele bezoekers konden ook buiten volop genieten van de muziek en in de kerk was er gelegenheid om een heerlijk bord boerenkool met spek en worst te eten of koffie te drinken met krentenbrood. Tevens kon men het gewicht raden van een krentenbrood. Dit super krentenbrood is gewonnen door iemand uit Loenen. Vanwege de frisse temperatuur liet men zich de gluhwein goed smaken. De Verloting Altijd Prijs was binnen de korte tijd door de loten heen. Veel van deze prijzen zijn geschonken door de middenstanders in de hele gemeente Brummen. Hiervoor heel veel dank. De oliebollenbakkers zijn ’s morgen al om vier uur begonnen met bakken om er voor te zorgen dat de voorraad op peil bleef. Bijna tienduizend bollen zijn er gebakken. De bekende Hallse advocaat, boerenjongens en boerenmeisjes vond gretig aftrek. Dankzij de vele medewerkers, allemaal vrijwilligers, is deze 17e Wintermarkt Hall, wederom een groot succes geweest. De 18e Wintermarkt Hall wordt georganiseerd op zaterdag 11 december 2010.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.