Derde buurtbusroute geopend

Gedeputeerde Marijke van Haaren kreeg de eer. Zij was degene die de nieuwe buurtbusroute tussen Eerbeek en Brummen zaterdag mocht openen. Dit deed zij door de bus de garage uit te rijden.

Onder ruime belangstelling van vrijwilligers, prominenten en andere betrokkenen, vertrok de buurtbus voor haar eerste rondje Eerbeek – Brummen. Met de komst van deze derde buurtbusverbinding in Brummen is eindelijk de hele gemeente voorzien van een sluitend openbaar vervoernet. Passagiers konden eerder al van zowel Brummen als Eerbeek met de buurtbus naar Zutphen, maar een connectie tussen beide kernen bestond er nog niet. Toch blijkt er veel belangstelling voor te zijn, na een enquête deze zomer is de buurtbuslijn in een krap half jaar opgezet. Vrijwilligers zullen gaan zorgen voor het besturen van de bus.
De buurtbus creëert een rechtstreekse verbinding tussen Eerbeek en Brummen, maar maakt ook een verbinding tussen de Eerbeekse buitenwijken (Lombok/Noorderenk) met het centrum in Eerbeek en het centrum en NS station en Plein Vijf in Brummen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.