Subsidieaanvraag eerste stap in opknappen ‘kleine’ Brummense scholen

Met de aanvraag van subsidie voor maatregelen, die voor een beter binnenklimaat moeten zorgen, heeft de gemeente Brummen een eerste stap gezet in het verbeteren van vier kleine schoolgebouwen in de gemeente. Volgend jaar kunnen deze maatregelen al worden uitgevoerd.

De Rietgors in Leuvenheim, de Vossestaart in Hall, de J.H. Isings in Empe en De Lans in Brummen zijn niet meer bij de tijd. Een slecht binnenklimaat kan leiden tot gezondheidsklachten en daarom is er een landelijke subsidieregeling in het leven geroepen. Met overheidssteun kan de gemeente maatregelen treffen in de verouderde schoolgebouwen, die moeten zorgen voor een prettiger binnenklimaat en energiebesparing. Denk aan de aanleg van mechanische ventilatie, isolatie, CV-ketels en dubbel glas. De gemeente kan hiervoor van het Rijk een bedrag krijgen tussen de 121.00 en 151.000 euro, afhankelijk van de belangstelling van andere gemeenten. Zelf dient Brummen hier maximaal 89.000 euro aan bij te dragen.
Het feit dat al deze werkzaamheden volgend jaar moeten plaatsvinden om de subsidie te krijgen, biedt volgens wethouder Eef van Ooijen de mogelijkheid verder naar de betreffende scholen te kijken. “Dit zijn scholen die niet binnen het Integraal Huisvestingsplan (IHP) vallen en dus geen nieuwbouw of renovatie op de planning hebben staan. We willen het onderwijs in de kleine kernen aan blijven bieden, dus dan moeten de scholen ook voldoen aan de eisen van de tijd. Met name de Vossestaart heeft aangegeven dat er wel iets aan het gebouw veranderd dient te worden, er is bijvoorbeeld te weinig ruimte. In januari gaan we met de schoolbesturen om tafel om te kijken wat de wensen zijn en of wij daar, in combinatie met de overige werkzaamheden, iets mee kunnen doen.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.