CDA bezoekt spoorlijn in Velp

De Rhedense fractie van het CDA heeft zaterdag een bezoek gebracht aan het spoor in Velp. De politici bekeken onder meer de scheuren in de woningen die langs het spoor staan.

Albert Schol, lid van Provinciale Staten namens het CDA, vertelde dat de Statenleden deze week vergaderen over de mogelijke toename van het aantal goederentreinen over de IJssellijn. Schol heeft intensief contact met Tweede Kamerleden Ger Koopmans en Eddy Bilder over deze kwestie. Het CDA heeft geen bezwaren tegen een toename van het spoorvervoer, mits hierdoor het vervoer over de weg vermindert. Bovendien moet er gekeken worden naar de gevolgen voor de leefbaarheid van de bewoners rondom de spoorlijn. De CDA-fracties van de gemeenteraad, Provinciale Staten en de Tweede Kamer houden contact met elkaar om de belangen van de bewoners langs het spoor zo goed mogelijk te behartigen.

De CDA-fractie bracht zaterdag tevens een bezoek aan de Protestante Gemeente Velp. In de kerk De Rondeel werd een inzameling gehouden voor de jaarlijkse Kersttassenactie. Stichting Mensen in de Bijstand zal de tassen uitdelen aan mensen die deze goed kunnen gebruiken. Wethouder Jan Jansen van het CDA kreeg de vraag waarom de gemeente haar inwoners die in een noodsituatie verkeren geen geld meegeeft, maar doorstuurt naar de Diaconie. De wethouder gaf aan dat de gemeente geen contant geld verstrekt, maar hij beloofde deze vraag mee te nemen naar het WMO-overleg binnen de gemeente. De CDA´ers gingen tijdens het werkbezoek ook langs de christelijke basisschool De Arnhorst. De school wordt binnenkort gerenoveerd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.