Toch nog hoop voor Het Plein

Er is een goede kans dat de opvang- en inloopvoorziening Het Plein in Doesburg wordt voortgezet onder leiding van de organisatie Zozijn Op Pad, in samenwerking met GGNet. Wethouder Willem Bouman sprak met vertegenwoordigers van beide organisaties en constateerde dat allen het behoud van Het Plein belangrijk vinden. Er worden maatregelen voorbereid om de locatie aan het Burgemeester Keiserplein in ieder geval gedurende het eerste kwartaal van 2010 open te houden.

Het voortbestaan van Het Plein stond op het spel vanwege problemen bij de stichting Radar. Deze stichting biedt al enkele jaren een veilige ontmoetingsplek aan voor mensen met een psychische aandoening of achtergrond. Een deel van de bekostiging van de voorziening viel weg als gevolg van rijksbezuinigingen op de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Een deel van de cliënten verloor daarbij zijn CIZ-indicatie. Op basis van deze indicatie komen mensen in aanmerking voor professionele zorg.
Gemeenten worden geacht om waar nodig ontmoeting mogelijk maken in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Daartoe is de gemeente gesprekken aangegaan met de organisaties Zozijn Op Pad en GGNet. Zozijn Op Pad huisvest en begeleidt mensen met een lichamelijke beperking en niet aangeboren hersenletsel. GGNet begeleidt mensen met een psychiatrische aandoening. Tussen Zozijn Op Pad en GGNet zijn nu gesprekken gaande ter verkenning van de mogelijkheid van Zozijn Op Pad om de bevoegdheid te verkrijgen om opvang te verlenen aan de huidige Radar-cliënten.

Een dreigende sluiting van de opvangvoorziening, zoals vorige week te lezen op deze plek, lijkt nu te zijn afgewend. Kern van de oplossing is dat de organisatie Zozijn Op Pad haar activiteiten uitbreidt op de plek van de huidige locatie. Een deel van de huidige Radar-bezoekers komt nu al van Zozijn Op Pad. Dat zouden er dan straks meer worden door de doelgroep te verbreden. De huidige bezoekers blijven welkom en Het Plein kan straks ook mensen ontvangen die via het zorgloket van de gemeente binnenkomen. Wethouder Bouman is bereid om hiervoor gemeentelijke Wmo-middelen in te zetten.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.