Jubilaris bij Gooi Ze Umme

Op de clubavond van kegelvereniging G.Z.U. (Gooi Ze Umme) is Henk Phielix gehuldigd voor zijn 40 trouwe jaren lidmaatschap.

Henk werd verrast door voorzitter Robert Middendorp, die lovende woorden tot hem richtte, in aanwezigheid van Henks vrouw Corrie en alle leden van de kegelvereniging. “Jouw naam werd in de G.Z.U. boeken voor het eerst ontdekt op de datum van december 1969, nu precies 40 jaar geleden”, begon de voorzitter. “We hebben net alleen met een trouw maar ook met een veelzijdig man te doen, die op zijn tijd opbouwende kritiek niet schuwt, wat een goede zaak voor de club is. In het boek ‘50 jaar G.Z.U.’ staan diverse anekdotes, waarin jij een rol speelt en waarin jouw uitstekende kegelprestaties vermeld staan”, vervolgde Robert. “Enkele voorbeelden zijn: Kampioen van Nederland met het O.G.K. bondstiental in de B-klasse in 1979, clubkampioen in de B-klasse met G.Z.U. 1 in 1980, kampioen van Brummen in de C-klasse in 1990, kampioen van de O.G.K. in de C-klasse 1998 en kampioen van Brummen in de B-klasse in 2009. Ook op bestuurvlak heb je veel betekend voor onze club. Zo was je vele jaren tegelijk voorzitter, secretaris en lid van de activiteitencommissie, wat nu ondenkbaar is. Tegenwoordig ben je nog altijd actief als wedstrijdleider tijdens de competitieavonden en gooi je zelf zeer verdienstelijk in de competitie. Jouw hoogste baan in competitieverband is 132 hout en op een clubavond heb je zelfs het maximale van 135 hout gegooid. Ook ben je de tekstschrijver van ons clublied ‘niemand laat zijn kegelbal alleen’, dat ondertussen in de wijde omtrek van Brummen ten gehore is gebracht.”

Na deze woorden kreeg Henk Phielix het gouden kegeltje opgespeld en ontving hij een glas met inscriptie met een uitstekend passende fles met inhoud. Corrie ontving uit handen van de voorzitter een mooie bos bloemen.
Henk bedankte op zijn persoonlijke wijze de voorzitter en de overige aanwezigen: “Ik ben zeer vereerd met dit gouden kegeltje en wil in het bijzonder Gerrit Neijenhuis bedanken voor het feit, dat hij mij bij G.Z.U. geïntroduceerd heeft. Corrie en ik zijn een kegelechtpaar met nu beide 40 jaar lange kegelgeschiedenis; altijd lief en leed gedeeld en kegelen beleefd met een lach oen soms met een traan.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.