Grootscheepse politiecontrole in Velp

VELP – De politie heeft vrijdag 11 december van 15.30 tot 22.00 uur in Velp een grootscheepse onaangekondigde controle gehouden, samen met andere diensten. Vanuit een vaste post op het parkeerterrein van het ziekenhuis in Velp, werd gecontroleerd in de omgeving van Velp met een uitloop naar Dieren en Doesburg. 

De politie controleerde onder meer op: rijden onder invloed van alcohol en drugs, verkeersovertredingen, wapenbezit, drugsbezit en (valse) persoonsdocumenten. Daarnaast ging de politie diverse adressen af in verband met nog openstaande vonnissen. Verkeerscontroles vonden plaats op ondermeer het Velperbroek circuit.

Resultaten
De controle heeft geresulteerd in het ontmantelen van een hennepdrogerij in de gemeente Rheden. Er werden 20 bekeuringen uitgeschreven, de meesten voor het negeren van rood licht, het niet dragen van de gordel en het niet kunnen tonen van het rijbewijs. De douane bekeurde een automobilist omdat zijn voertuig op rode diesel reed. 270 Bestuurders werden gecontroleerd op alcohol en hun voertuig werd gecontroleerd. Een taxichauffeur viel hierbij door de mand. Alhoewel hij een aantal personen vervoerde, blies hij bij de alcoholcontrole een promillage van 1,3 en moest direct zijn rijbewijs inleveren. Door de inzet van de ANPR (automatische nummerplaatherkenning) heeft de parketpolitie een bedrag van € 2.195,- geïnd aan openstaande vonnissen en de Belastingdienst kon ter plekke in totaal € 18.000,- aan openstaande schulden innen. Daarnaast zijn vijf personen aangehouden die nog een gevangenisstraf moesten uitzitten. Een daarvan had nog 88 dagen gevangenisstraf open staan. Op de A348 werd een bromfietser aangetroffen die over de snelweg reed. De bestuurder reed in de richting van Velp en kon bij het Velperbroek circuit aan de kant worden gezet. De verklaring van de bestuurder was dat hij een auto achter zich had rijden waardoor hij niet kon voorkomen dat hij de snelweg op reed. Hij kreeg een bekeuring voor een te hoge constructiesnelheid van 73 km/u en voor het rijden op de snelweg.

Tevreden
De politie in het district Arnhem Veluwezoom is tevreden met dit resultaat. Het doel van de onaangekondigde, grootscheepse controles is het vergroten van de (verkeers)veiligheid en toezicht op de openbare orde. Het geeft de politie ook inzicht in wie en wat er zoal op de weg zit. Ook geeft de controle een duidelijk signaal af aan mensen met minder goede bedoelingen. De politie zal ook in 2010 dergelijke grootschalige controles houden.

Aan de controle deden circa 75 mensen mee van verschillende politie onderdelen waaronder het vuurwerkteam, de vrijwillige politie, afdeling drugs en Bureau Financiële Recherche. Daarnaast deden ook de Douane en de Belastingdienst mee aan de controle.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.