Verhuizing Het Rhedens niet aan orde

Bij een werkbezoek aan de gemeente Rozendaal heeft de Gelderse Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje donderdag laten weten voorstander te zijn van een verhuizing van Het Rhedens Rozendaal naar Dieren. Stichting Het Rhedens heeft met verbijstering kennisgenomen van deze uitspraak. Een dergelijke verhuizing is immers op geen enkele manier aan de orde.

Samenvoeging van de locaties van Het Rhedens in Rozendaal en Dieren is in de praktijk onmogelijk. Het schoolgebouw in Dieren is te klein om het sterk toegenomen aantal leerlingen van beide locaties te herbergen. Bovendien is het gebouw in Dieren deels verhuurd. De doorstart van Het Rhedens Rozendaal van enkele jaren geleden is een succes gebleken. De school heeft alweer enige tijd het maximaal aantal leerlingen. Ook voor de locatie Dieren is de belangstelling sterk toegenomen. Er is geen sprake van leegstand zoals Cornielje zegt. De school neemt dan ook volledig afstand van de uitspraken van Cornielje.

Algemeen directeur van Het Rhedens Jos Cremers is zeer verbaasd over de uitlatingen van Cornielje. “Er is geen contact geweest tussen Cornielje en de school. Zijn uitspraken hebben ons totaal verrast en we zijn er bijzonder ongelukkig mee. Na de onduidelijkheid van enkele jaren geleden over de huisvesting van Het Rhedens, kunnen er nu onnodig nieuwe misverstanden ontstaan. Bijvoorbeeld bij andere scholen in de regio, die tegenstander waren van concentratie van Het Rhedens. Met die scholen hebben we nu een uitstekend contact en dat houden we graag zo.”

Cornielje laat zich ook uit over de kosten van de ver-/nieuwbouw die op afzienbare termijn in Rozendaal gaat plaatsvinden. Door de locatie Rozendaal naar Dieren te verplaatsen zouden die kunnen worden uitgespaard. Cremers: “Nogmaals: een dergelijke verplaatsing is onmogelijk en dus niet aan de orde; Het Rhedens Rozendaal blijft bestaan. De financiering van de ver-/nieuwbouw lossen we als school zelf op en is dus helemaal geen probleem. Het Rhedens zal gaan beschikken over drie moderne schoolgebouwen waarin we uitstekend onderwijs verzorgen. De toenemende populariteit van Het Rhedens is de beste erkenning die we kunnen krijgen. Als de Commissaris zich goed had geïnformeerd over de ontwikkeling van de school, was hij waarschijnlijk niet tot deze uitspraken gekomen.”

De CdK heeft intussen zelf ook verklaard dat zijn opmerking niet juist is geweest en dat de situatie feitelijk anders is dan hij op dat moment wist.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.