Tweede boerderij naast Groote Modderkolk

Zorgboerderij de Groote Modderkolk in Loenen wordt uitgebreid met een tweede boerderij. Vanaf volgend jaar kunnen negen bewoners gebruik maken van boerderij de Oldenhof op landgoed Ter Horst. Zij wonen hier zelfstandiger dan de mensen op de Groote Modderkolk zelf.

Op de Groote Modderkolk werken en wonen momenteel tien gehandicapte mensen en komen twintig mensen voor dagbesteding. Er wordt hier samengewerkt met Natuurmonumenten, onder andere bij de verzorging van de kudde brandrode runderen. Ook wordt er op het terrein buiten gewerkt om het erf en een moestuin te onderhouden en runnen de mensen van de Modderkolk een eigen theehuis.
Met de aanschaf van De Oldenhof en bijbehorende grond komen hier andere werkzaamheden bij. Ook hier komen kleine kuddes koeien, schapen en paarden, maar er zal ook buitenwerk worden verricht. Denk aan onderhoud aan landgoed Ter Horst, ingebruikname van een moestuin en de aanplant en het onderhoud van een boomgaard. De mensen die op De Oldhof gaan wonen, zijn zelfstandiger dan de bewoners van de Groote Modderkolk. Wel is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

www.degrootemodderkolk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.