Iedereen draagt een steentje bij

Het herstel van de Eerbeekse Beek is het resultaat van een bijzondere samenwerking. De betrokken partijen, de gemeente Brummen, Waterschap Veluwe, Provincie Gelderland en papierfabriek Coldenhove, vierden vrijdag een klein feestje om deze samenwerking te bezegelen.

Gedeputeerde Harry Keereweer van de provincie, wethouder Ria Aartsen van de gemeente, directeur Herder van Coldenhove en heemraad André Nootenboom van het waterschap droegen letterlijk hun steentje bij. Ze legden elk een eigen kei, voorzien van hun handtekening, aan de beek.
De eerste werkzaamheden aan de beek zijn al verricht. Het deel van de beek vanaf de Sprengenkoppen tot aan de papierfabriek is opgeschoond en versmald. Oude beschoeiing is vernieuwd. Binnenkort wordt gestart met herstel van de bovenloop van de Eerbeekse Beek. De beek, die nu onder Coldenhove door stroomt, wordt omgelegd en bovengronds gebracht. Hiermee wordt de beek vispasseerbaar en ontstaat er meer stroming. Coldenhove verleent hieraan medewerking door de blusvijver te verplaatsen.
In een later stadium zal ook richting het dorp aan de beek worden gewerkt. Dit betreft echter nog toekomstmuziek, er zal nog de nodige planvorming overheen gaan voor het zover is.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.