Amnesty in Eerbeekse supermarkten

Al een halve eeuw wordt er door multinationals olie gewonnen in de Nigeriaanse Nigerdelta. Het land heeft er miljarden mee verdient, maar voor het overgrote deel van de bevolking heeft het verarming, conflict, mensenrechtenschendingen en wanhoop gebracht.
De meerderheid van de lokale bewoners in de Nigerdelta zijn afhankelijk van de natuur voor hun voedsel en inkomsten. Maar zij zitten inmiddels opgescheept met verontreinigd drinkwater en een lage visvangst die is vervuild met olie en andere giftige stoffen. De milieuschade ondermijnt het recht op voedsel, water, gezondheid een de mogelijkheid een inkomen te verwerven. Zowel de Nigeriaanse overheid als Shell, het bedrijf dat in de Nigerdelta de meeste olieoperaties uitvoert, onttrekken zich aan de verantwoordelijkheid om vervuiling op te ruimen en eerlijk uit te komen voor de gevolgen van de olie-industrie op de bewoners. Daarom vraagt Amnesty op donderdag 10 december, de dag van de rechten van de Mens, aan iedereen om een handtekening te zetten onder een petitie gericht aan de Nigeriaanse regering.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.