Laatste Culturele Zondag 2009

Omdat het zondag 6 december weer de eerste zondag van de maand is, staat het centrum van Doesburg die dag voor de laatste maal dit jaar in het teken van de Culturele Zondag. Van 12.00 tot 17.00 uur is er in het historische centrum van het Hanzestadje van alles te beleven op het gebied van kunst, curiosa en muziek.

Galerie Kunst & Style toont de glasexpositie Gevormd in de Oude Horn. In het Gouden Schepel aan de Roggestraat is keramiek van Tatjana Urbanc en glaskunst van verschillende Oosterse kunstenaars te zien. In galerie De Swarte Ram is de expositie Kunstkado te zien met werk van dertig kunstenaars. In de Lotus van Cairo kunnen liefhebbers van textiel de nieuwe collectie kleden, kussenovertrekken en lopers uit Egypte bewonderen.

In atelier Per Sonare aan de Kloosterstraat zijn foto’s van engelen en strijdvaardige vrouwen te zien. In streekmuseum De Roode Toren aan de Roggestraat kunnen bezoekers alles zien dat in het verleden gebruikt werd om het lichaam warm te houden in de expositie ‘Over stoven, kruiken en beddenpannen’, maar natuurlijk ook allerlei andere objecten die deel uit hebben gemaakt van het voorbije dagelijks leven.

Live-muziek is te vinden in De Waag, om 15.00 uur en bij podium Acanthus, om 13.30 en 15.00 uur. Meer informatie over de Culturele Zondag en de meewerkende winkels en ateliers: VVV Doesburg aan de Kerkstraat 6.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.