dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeDierenGluren bij de buren

Gluren bij de buren

Google Street View: gluren in alle straten in de regio

DIEREN – Misschien heeft u ze gezien: de wagens van Google Street View. Enige tijd geleden maakten zij overal in de gemeenten Rheden, Brummen, Doesburg, Voorst en Apeldoorn foto’s van het straatbeeld. Via internet is inmiddels via Google het gros van de Nederlandse voordeuren te zien.

Bij familie in Groningen in de tuin kijken of alvast uitzoeken waar er parkeergelegenheid is voor dat dagje Amsterdam: bijna heel Nederland is op internet tot in detail te bekijken via Google Street View. Kon men via Google Earth al in de achtertuin kijken, nu kunnen gebruikers een straat bekijken alsof ze er zelf in staan.

De beelden zijn enkele maanden tot enkele jaren oud en verzameld door camerawagens van Google. Wie bijvoorbeeld zoekt naar de Massenweg in Rheden kan een kijkje nemen voor de deur van fietsenmaker Zondervan, waar het op het moment van de foto druk was. In Klarenbeek hangen de herfstversieringen voor de ramen van basisschool De Dalk en op de Imboslaan in Dieren is ter hoogte van nummer 4 te zien dat een mevrouw haar hond uitlaat. ‘Big brother is watching you’, zullen we maar zeggen. Google neemt overigens wel de moeite om gezichten en kentekens te vervagen op de kaart. Wie daarna alsnog zichzelf, een familielid, een auto of woning van het internet af wil hebben, kan op eenvoudige manier bezwaar maken.

Street View is te gebruiken door op maps.google.nl het gele poppetje linksboven in de hoek ‘op te pakken’ met de muis en in de kaart neer te zetten. Met de muis kunnen bezoekers vervolgens een weg volgen door te dubbelklikken op de witte lijn en van richting veranderen door de muis te gebruiken. Klagen over foto’s kan door links onder in de hoek te klikken op de tekst ‘een probleem melden’.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...
- Advertisment -