Brummen start inzameling kunststof

Aartsen-den Harder: “Ik verwacht dat veel mensen hier gebruik van gaan maken. Het scheiden van kunststof verpakkingen is namelijk beter voor het milieu èn levert financieel voordeel op doordat de grijze container minder vaak aan de weg hoeft.”

De inwoners van de gemeente Brummen kunnen vanaf nu bij negen milieustraten terecht in Brummen, Eerbeek, Empe, Hall, Leuvenheim en Oeken. De inwoners hebben een brief van de gemeente ontvangen waarin precies staat wat men wel en niet kan inleveren en er staat informatie over de recycling in. De gemeente Brummen streeft ernaar om in 2030 een optimale scheiding van afval en een minimale hoeveelheid restafval te hebben gerealiseerd. Al het afval wordt dan hergebruikt. Het apart inleveren van kunststof verpakkingen levert een belangrijke bijdrage aan deze doelstelling. Doordat er minder restafval overblijft, wordt er minder verbrand en neemt de hoeveelheid C)2-uitstoot af. Bovendien worden van het kunststof weer nieuwe producten gemaakt zoals fleecekleding, tennisballen, mobiletjes en nieuwe verpakkingen.

www.berkelmilieu.nl en www.afvalvrij.nl; tel: 0575–545646
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.