Apeldoorn neemt fietspadenbeheer over van RGV

 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn, gaat de gemeenteraad voorstellen om het beheer van ongeveer 70 kilometer fietspad over te nemen van de Recreatiegemeenschap Veluwe (RGV). De RGV beheert onder andere een fietsnetwerk van 1.000 kilometer op de Veluwe. Omdat mensen steeds hogere kwaliteitseisen stellen aan fietspaden, is de verwachting dat de RGV fietspaden BV binnen een aantal jaren te weinig geld heeft om aan die eisen te voldoen. De gemeente Apeldoorn anticipeert daar nu op. Met een te verwachten financiële bijdrage van de provincie Gelderland is er voldoende geld tot 2024. Het voordeel van dit voorstel voor de inwoners is, dat dan weer duidelijk is waar de verantwoordelijkheden liggen. Begin december spreekt de gemeenteraad zich uit over deze kwestie. De definitieve besluitvorming in de bestuursvergadering van RGV, waarin 27 gemeenten zijn vertegenwoordigd, wordt begin februari 2010 verwacht.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.