Rheden kiest voor ´groene variant´ RiverStone

In de uiterwaarden van de IJssel tussen Rheden en Velp moeten over enkele jaren 130 tot 140 woningen staan. Twee weken geleden koos het college van de gemeente Rheden voor een ´groene variant´ van het plan RiverStone. Op 15 december neemt de raad een besluit over het voorgestelde plan.

Het college had de keuze uit zes ontwerpen van twee verschillende architectenbureaus. Het gekozen model bestaat uit een combinatie van laagbouw, appartementen en recreatieve voorzieningen, zoals een evenementenhal en horeca. De nu nog aanwezige steenfabriek wordt omgebouwd tot appartementencomplex en blijft een belangrijke plaats innemen in het gebied. Volgens wethouder Luuk Kuiper is er sprake van een flexibel planmodel. ¨We hebben nu geen eindstadium bereikt. In de toekomst kan het aantal woningen of voorzieningen worden uitgebreid, maar dat is uiteraard aan de raad.¨ De prijzen van de woningen zullen variëren van 350.000 tot 700.000 euro. Kuiper: ¨Kwaliteit kost een paar centen. Het gaat om een unieke plek en daar hoort iets unieks te staan.¨

De wethouder erkent dat het project de afgelopen maanden voor opschudding heeft gezorgd. De reacties van de Rhedense bevolking zullen verdeeld zijn, verwacht Kuiper. In juni van dit jaar dienden GroenLinks en de VVD tijdens een raadsvergadering een motie in om het plangebied terug te geven aan de natuur. Teruggave aan de natuur was volgens Kuiper echter geen optie. ¨Dit kost geld en dat geld is er niet. We hebben bij natuurorganisaties aangeklopt, maar deze waren niet bereid een investering te doen.¨ Kuiper geeft aan dat het plan in overleg met de provincie tot stand is gekomen. ¨De provincie heeft laten weten dat er van alles in het gebied mag gebeuren, mits dit geen gevolgen voor de omgeving heeft.¨ De wethouder benadrukt dat woningbouw in het gebied geen doel op zich is. ¨Het levert de financiële middelen om de rommel die er nu ligt op te ruimen en om het terrein in te richten.¨ 
 

www.riverstone.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.