Home / Hoenderloo / Herinrichting Jachthuis en park Hoge Veluwe

Herinrichting Jachthuis en park Hoge Veluwe

In 2010 gaat Het Nationale Park De Hoge Veluwe aan de gang met de herinrichting van de omgeving van Jachthuis Sint Hubertus. Het doel is om terug te gaan naar de kracht van het oorspronkelijke ontwerp van Berlage. Berlage heeft niet alleen het Jachthuis ontworpen, maar ook het park en de oude toegangswegen rondom het Jachthuis. Dit is in cultuurhistorisch opzicht bijzonder omdat er van Berlage verder geen ontwerpen van een landhuis inclusief tuin- en parkaanleg bekend zijn.

In de loop der jaren zijn er diverse aanpassingen uitgevoerd ten opzichte van het oorspronkelijk gerealiseerde complex. Daardoor is de samenhang van het oorspronkelijke ontwerp verloren gegaan. H+N+S landschapsarchitecten heeft in samenwerking met Michael van Gessel een plan opgesteld voor de herinrichting. Geprobeerd wordt om in het herontwerp diverse tijdslagen een plek te geven en tot een nieuw geheel te smeden. Veel asfalt en overbodige wegen zullen verdwijnen. Het asfalt wordt vervangen door klinkers. Vanaf de parkeerplaats zal een aparte wandelroute naar het Jachthuis gemaakt worden zodat bezoekers niet meer over de weg hoeven te lopen. Ook is het de bedoeling de windmolen in oude luister te herstellen. De herinrichting van de tuin en parkaanleg zal tientallen jaren in beslag nemen.
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.