Mevrouw Roelofs-Menke 100 jaar

Een eeuw geleden, op 25 november 1909, werd in het Drentse Frederiksoord een meisje geboren bij de familie Menke. Dat meisje, nu een van de laatste mensen die de Eerste Wereldoorlog nog meemaakte, werd vorige week woensdag thuis in het Gelders Hof te Dieren van harte met haar 100ste verjaardag gefeliciteerd door burgemeester Petra van Wingerden. Leny Roelofs – Menke verhuisde als jongere naar Den Haag om een goede opleiding te krijgen. Die kreeg ze: ze bekwaamde zich bij verschillende bedrijven in textielhandel en mode en werkte vele jaren als inkoopster. Via haar werk kwam ze in contact met de heer Roelofs uit Doesburg, een weduwnaar. Ze trouwde met hem op 53-jarige leeftijd en werd na twee jaar weduwe. Ze woonde tot 2007 zelfstandig. Het verjaardagsfeest was al gevierd: vorig jaar kwamen een nicht en vijf neven van Tante Leny vanuit Australië naar Nederland om het eeuwfeest vast te vieren. Maar op 25 november werd ze dan écht 100 en daarvoor kwam natuurlijk de burgemeester met een mooie bos bloemen – foto Wencel Maresch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.