Classic Cross op de Heksenplas

HUMMELO – Circuit de Heksenplas in Hummelo is zondag 23 juni het terrein voor de Classic Cross. Motoren uit de tweede helft van de vorige eeuw verschijnen deze dag aan de start.

De Classic Cross is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de deelnemers hun nauwkeurig gerestaureerde crossmotoren uit de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig op het circuit de sporen geven. Ze hopen zo hoog mogelijk te eindigen en daarmee zoveel mogelijk punten in de wacht te slepen voor het Nederlands kampioenschap. Aan de start worden veel lokale en regionale coureurs verwacht.
Zondag komen meer dan honderdvijftig rijders drie maal in actie. ’s Morgens worden de trainingen afgewerkt en ’s middags worden twee manches gereden. Aan de start komen de klassen Classics 50cc van voor 1982, Classies 60+ en 60-, Twinshock-klasse en Pré 90 en Pré 95. Bijprogramma is de Bonenberg Cup, een pure breedsteportklasse met moderne motoren.
Voor en na de manches kunnen de fraaie motoren van nabij bewonderd worden in het rennerskwartier. De trotse eigenaren vertellen graag over de techniek. Veel coureurs dragen tijdens het rijden ook de crosskleding uit vroeger tijden, waarmee ze het plaatje compleet maken.
De trainingen zijn vanaf 9.00 uur, de wedstrijden beginnen om 12.00 uur. De entree bedraagt deze dag 5 euro, kinderen en jongeren tot en met vijftien jaar mogen zelfs gratis mee. Circuit de Heksenplas is te bereiken via de Sliekstraat, afslag Rozengaaderweg.

Foto: Hans Gerritsen

Foto: TCD-lid Stef Willems uit Baak komt zondag in actie op de Heksenplas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.