Logo Regiobode online
Oosterhuuzens Dialectkoor floreert
 
Geplaatst op: 27-02-2018

OOSTERHUIZEN – Het gaat prima met het Oosterhuuzens Dialectkoor uit Oosterhuizen. Op de jaarvergadering in het Dorpshuis aan het Oude Veen sprak voorzitter Jan Muller zijn tevredenheid uit over de gang van zaken met koor. In het afgelopen jaar waren er maar liefst 24 optredens in de regio. Het koor wordt vaak gevraagd om gezelligheid te brengen. Het ledental blijft goed. Enkele leden hebben moeten bedanken wegens de gezondheid, maar het koor kreeg toetreding van acht nieuwe leden en enkele muzikanten. Financieel heeft het koor ook niet te klagen.
In 2017 werd voor de eerste keer een uitvoering gegeven in ontmoetingscentrum Het Boshuis, de voormalige RK Kerk in Klarenbeek. Met groot succes. Er kwamen vierhonderd bezoekers kijken en luisteren naar het koor en het optreden van de Slanina Cesta Musikanten uit Voorst. Besloten werd om ook in 2018 een uitvoering te geven in Het Boshuis. Dit keer op zaterdag 21 april. Wederom met een gastoptreden. Dirigenten en koor zijn druk doende met het instuderen van een aantal nieuwe liedjes.
De vernieuwde site van het koor is sterk in trek bij de bezoekers. Sinds de nieuwe start zijn er al 45.000 bezoekers. Blij is de penningmeester met de reeks adverteerders.
Bij de bestuursverkiezing was secretaris Gerrit Hulshof aftredend en wederom in deze functie herkozen. Martien Kobussen was na dertien jaar aftredend als koormeester. Hij wordt opgevolgd door Hanny Weijenberg. Voor zijn verdiensten als oprichter, voorzitter en koormeester kreeg Kobussen van voorzitter Muller een oorkonde aangeboden behorende bij de benoeming tot erelid van het koor. Kobussen was hier blij mee verrast.
Voor het lopende verenigingsjaar staat al een reeks van optredens genoteerd. Secretaris Hulshof noteerde boekingen in Angerlo, Beekbergen, Apeldoorn, Zutphen, Dieren en Brummen.
 

 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
JDIautobedrijf Ronaldsmeijer
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
DO
20-09
VR
21-09
ZA
22-09
ZO
23-09
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
Op 20-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 21-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 22-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's