Logo Regiobode online
Angerlo zoekt bestemming voor pastorie
 
Geplaatst op: 20-11-2017

ANGERLO - Het dorp Angerlo wordt gekenmerkt door een rijk verenigingsleven, het is een prettige plek om te wonen en leven. Een centrale plek in de kern wordt ingenomen door de Gallus kerk, pastorie, Wehmerhof en de grote tuin eromheen. Een werkgroep zoekt naar een bestemming voor de pastorie.

Op dit moment wordt de voormalige pastorie namelijk ‘anti-kraak’bewoond. Geen lange termijn oplossing; bij achterblijvend onderhoud verpaupert een pand. Verkoop komt dan in zicht.

Momenteel is daarom een ‘pioniersteam’ actief die zich als doel heeft gesteld te onderzoeken / luisteren, waaraan behoefte is in en om het dorp, om de kwaliteit van leven te verbeteren door dit pand een maatschappelijke bestemming te geven. Het basis idee is om er een oplaadpunt voor de buurt van te maken. “Duiventil de Pastorie”, voor mensen en activiteiten.

Er wordt door het het pioniersteam, dat bestaat uit Erika en Richard Klooster, André Bikker, Trudy Herwaarden en Lida Clasener, gezocht naar een manier om dit zoveel mogelijk te doen in samenwerking met, en als aanvulling op: bestaande activiteiten, organisaties, ondernemingen, de basisschool, de Meent en verenigingen. En vanuit allerlei hoeken zijn reeds ideeën naar voren gekomen. Uiteraard zal niet ieder idee direct gehonoreerd kunnen worden, maar als deze plek gaat ‘bruisen’, zal er steeds meer inhoudelijke invulling aan diverse wensen gegeven kunnen worden.

In het dorp Angerlo wordt de komende dagen huis aan huis een enquêteformulier verspreid. Deze enquête is ook digitaal te down loaden via www.pkn-angerlodoesburg.nl, voor iedereen die wil meedenken. Door een nieuwe bestemming van dit pand goed af te stemmen met de wensen die bewoners in en rond Angerlo hebben, is de kans het grootst daadwerkelijk een plek te creëren waarin voor ieder wat wils is.

Het pioniersteam ziet het formulier graag terug, uiterlijk op 30 november. Dit kan door het in de bus te doen bij de Familie Klooster, Dorpstraat 30, Angerlo. U mag de lijst ook fotograferen of inscannen en mailen naar: r_klooster@hotmail.com.
 

Angerlo zoekt bestemming voor pastorie
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
autobedrijf RonaldsmeijerJDI
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Op de kaart
 
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
ZO
22-07
MA
23-07
DI
24-07
WO
25-07
DO
26-07
VR
27-07
ZA
28-07
Op 22-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's