Logo Regiobode online
Ruiming maakt RK Begraafplaats in Klarenbeek weer netjes
 
Geplaatst op: 13-11-2017

KLARENBEEK – De begraafplaats bij de voormalige RK Kerk in Klarenbeek ligt er nu keurig verzorgd bij. Ruime open plekken geven aan waar voorheen nog graven waren. Dat is wel anders geweest. Er is een ruiming geweest van oude graven. Ruim 100 graven zijn verdwenen. De stoffelijke resten zijn herbegraven in een verzamelgraf op het kerhof.

De Beheerscommissie RK Begraafplaats HH. Fransicus & Clara parochie heeft, evenals in andere plaatsen in haar werkgebied, besloten ook in Klarenbeek een sanering van het kerkhof te doen plaatsvinden. Alle rechthebbenden hebben bericht ontvangen over het al of niet verlengen van de grafrechten. De graven van degenen die niet wilden verlengen, zijn onlangs verwijderd.


Nu de ruiming is afgerond, de tegelpaden zijn hersteld en over het gehele kerkhof een laag grint is aangebracht, gaat de Beheerscommissie in overleg met de Locatieraad en medewerkers Begraafplaats een herinrichtingsplan opstellen. Daarbij wordt gedacht aan het realiseren van een as-strooiveld en naast de urnenmuur ook een urnenveld. Ook aanvullende beplanting op vele ontstane open plekken en het vervangen van de tegelpaden door een andere verharding staan op het programma.
Het verzamelgraf wil men herkenbaar inrichten en daarbij een gedenksteen plaatsen. Tevens wordt gedacht aan het plaatsen van enkele bankjes op dit kerkhof. De uitvoering van deze plannen zullen naar verwachting in het voorjaar van 2018 plaatsvinden.

Voor de bezoekers van de Mariakapel achter op het Klarenbeekse kerkhof, is prettig dat de begraafplaats er nu weer verzorgd uitziet. Dagelijks maakt een flink aantal mensen gebruik van de mogelijkheid de kapel te bezoeken. Zich daar even rustig terug te trekken en een kaarsje op te steken. Een bewijs van de vele bezoekers is het gastenboek in de kapel.

In de korte tijd dat de kapel is ingewijd hebben honderden deze plek van rust gevonden en in het boek een berichtje geplaatst. Soms een kort gedicht of gedachte van enkele regels maar iemand voelde behoefte om met zijn/haar gevoelens een paar pagina’s te vullen. Uit de geschreven woorden blijkt duidelijk dat de Locatieraad met deze kapel aan de wens van velen gehoor heeft gegeven.
 

Ruiming maakt RK Begraafplaats in Klarenbeek weer netjes
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
JDIautobedrijf Ronaldsmeijer
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Op de kaart
 
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
VR
21-09
ZA
22-09
ZO
23-09
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
Op 21-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 22-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's