Logo Regiobode online
Formulierenhulp Rheden gaat inwoners ondersteunen
 
Geplaatst op: 09-03-2018

RHEDEN - Vanaf 15 maart start de pilot Formulierenhulp Rheden. Wethouder Constans Pos is bij de aftrap om 10.30 uur aanwezig. Iedere donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur is een aantal vrijwilligers van Humanitas en Schuldhulpmaatje aanwezig in het Dorpshuis Rheden. Zij helpen inwoners bij het lezen van brieven, het invullen van formulieren of het aanvragen van een voorziening. Ze kunnen ook helpen met het invullen van formulieren via internet.

Uit onderzoek blijkt dat er behoefte is aan plekken in de gemeente Rheden waar inwoners makkelijk terecht kunnen met vragen over brieven of hulp bij het invullen van formulieren. Door het starten van een formulierenhulp, waar inwoners zonder afspraak kunnen binnenlopen, wil gemeente Rheden de drempel om een vraag te stellen of advies te vragen verlagen. Als er geen ondersteuning is, terwijl die wel nodig lijkt, kan het namelijk zijn dat inwoners voorzieningen mislopen of dat bepaalde aanvragen niet volledig worden ingevuld.

Wethouder Ronald Haverkamp: "Wij vinden het belangrijk dat alle inwoners ondersteuning kunnen krijgen. Juist ook die inwoners die voor het invullen van formulieren of het lezen van een officiële brief geen beroep kunnen doen op hun eigen omgeving, zoals buren, familie of vrienden."

De vrijwilligers van Formulierenhulp Rheden kunnen een beroep doen op een breed netwerk van vrijwilligers en professionals. Op het moment dat de vraag van een inwoner groter is dan die in eerste instantie lijkt, zorgen zij er voor dat andere voorzieningen zoals de Sociaal Raadslieden, het Sociaal Gebiedsteam of het Juridisch Loket de vraag oppakken.

Formulierenhulp Rheden start in het dorp Rheden met het inloopspreekuur. Ondertussen worden er meer vrijwilligers geworven, zodat Formulierenhulp Rheden later dit jaar ook in Velp en Dieren inloopspreekuren kan houden.

 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
smeijerautobedrijf RonaldJDI
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
VR
21-09
ZA
22-09
ZO
23-09
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
Op 21-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 22-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's