Logo Regiobode online
Bronckhorst stapt over op slimme LED-verlichting
 
Geplaatst op: 06-09-2018

BRONCKHORST - De gemeente Bronckhorst gaat alle openbare verlichting vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Dit wordt bovendien zogenaamde 'slimme' verlichting, waarbij de verlichtingssterkte op afstand kan worden aangepast. Deze maatregelen zorgen voor een flinke besparing op de energierekening.

De openbare verlichting in de gemeente Bronckhorst is toe aan vervanging. De komende maanden wordt de gemeente voorzien van duurzame, efficiënte en toekomstbestendige verlichting. Gebruik van LED-verlichting levert een energiebesparing op van ruim 50 procent. Daarnaast is de gemiddelde levensduur van de LED-lampen twintig jaar, waardoor de lampen minder vaak vervangen hoeven worden. Dat levert een besparing in onderhoud op. Ook zorgt LED-verlichting voor minder storingen.

Daarnaast wordt nu gebruik gemaakt van een nieuwe techniek, waarmee de verlichtingssterkte op afstand kan worden aangepast. Met maatwerk kan de gemeente bijvoorbeeld meer sfeer creëren tijdens evenementen. Ook geeft de techniek goed inzicht in energieverbruik en besparingsmogelijkheden. Storingen worden automatisch geregistreerd en gemeld, waar inwoners voorheen een storing moesten melden. Slimme verlichting is nog volop in ontwikkeling. Denk aan bewegingssensoren, warmtesensoren en camera’s, om nog zuiniger en meer op maat te kunnen verlichten. De nieuwe verlichting is hier alvast op voorbereid en is daarmee klaar voor de toekomst.

Wethouder Paul Hofman van de gemeente Bronckhorst: “Onze doelstelling is om uiterlijk begin 2019 alle openbare verlichting in Bronckhorst te hebben voorzien van slimme LED-verlichting. Als gemeente willen we dat Bronckhorst in 2030 energieneutraal is. Dat zijn we als we net zoveel energie op duurzame wijze opwekken als dat we gebruiken. De slimme LED-verlichting draagt er aan bij om deze doelstelling te behalen.”

 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
smeijerautobedrijf RonaldJDI
 
Reacties
 
JamesRodger

LEDSwitching to a LED lighting is going on quick not just on account of the reserve funds that can be made and the natural advantages but since there are now documented improvements on human well-being as a result of this type of lighting. dissertation editing online | DissertationTime

2018-09-13 11:25:43

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
DO
20-09
VR
21-09
ZA
22-09
ZO
23-09
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
Op 20-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 21-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 22-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's