Logo Regiobode online
Zesde open NK Burlen in NP De Hoge Veluwe
 
Geplaatst op: 02-09-2018

HOENDERLOO - Wat zes jaar geleden als een ludiek evenement werd gestart, is ondertussen uitgegroeid tot een nationaal begrip. Het NK Burlen: dé talentenwedstrijd voor ervaren en iets minder ervaren imitators van de imponerende bronstroep van het edelhert. Op zondag 9 september wordt er in Het Nationale Park De Hoge Veluwe gestreden om de titel van Nederlands Kampioen Burlen. Er is nog plek voor deelnemers.

Wie ooit een hert heeft horen burlen vergeet dat nooit meer. Een imponerend geluid, dat nog het best te omschrijven is als iets tussen het brullen van een leeuw en het loeien van een stier in. Door te burlen laten de geslachtsrijpe mannetjes hun concurrenten weten dat ze bereid zijn te vechten voor de vrouwtjes; de hinden. Sommige natuurliefhebbers zijn heel goed in het nabootsen van de bronstroep, om een edelhert naar zich toe te lokken. Op zondag 9 september wordt in Het Nationale Park De Hoge Veluwe bepaald wie dat het allerbeste kan, en wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen Burlen mag noemen. Hulpmiddelen zijn toegestaan. De kampioen wint een safari met de boswachter voor een groep van zes personen. Deelname is gratis en álle deelnemers worden beloond met een Beschermerkaart 2019.

Er is een vakkundige jury met onder meer een jachtopzichter en een vertegenwoordiger van de Vereniging het Edelhert, die op professionele wijze zowel kenners als debutanten zal beoordelen. De presentatie is in handen van Marlies Claasen. Speciaal voor kinderen is er een knutselhoek, waar ze een hertenkop van hout en een heuse burltoeter kunnen maken. Na afloop is er voor de liefhebber een 'naburrel' met een Veluws biertje of een likeurtje.

Iedereen mag meedoen. Van jong tot oud en van professioneel boswachter tot amateur-burler. Inschrijven kan door een e-mail met naam, adres en telefoonnummer te sturen naar burlen@hogeveluwe.nl. De inschrijving sluit donderdag 6 september. Het evenement duurt van 14.00 tot 16.00 uur en vindt plaats op de picknickweide in NP De Hoge Veluwe. Meedoen is gratis, exclusief entree Park.

 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
JDIautobedrijf Ronaldsmeijer
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
DO
20-09
VR
21-09
ZA
22-09
ZO
23-09
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
Op 20-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 21-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 22-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's